Az egyik legváltozatosabb és legkomolyabb talajtani adottságú dűlő a mádi medence szélén. Vörös agyag, teletűzdelve változó riolittufával, szenesedett, kovásodott fatörzsekkel, gyakran horzsaköves, zeolitosodott kőzetekkel. A termőhely borairól általában három dolog jut eszünkbe: elegancia, komplexitás, ásványosság. Így van ez 2019-es Szent Tamás esetében is. Változatos korú ültetvények különböző hangsúlyai, éppen ideális hordós érlelés, megfelelő pihentetés. Nagy érlelési potenciálú, hosszan nyíló bor, sok-sok réteggel.
A pincészetet 2005-ben alapította Balassa István borász. A 17,6 hektáros terület a borvidék 11 dűlőjében 45 parcellában helyezkedik el Tokaj, Tarcal és Mád környékén.
Bemutatkozás: "A történet egy sörözéssel indult 99 nyarán…bármilyen hihetetlen soha nem gondoltam, hogy valaha borász leszek. Aztán ez a hihetetlen szakma gyorsan megfogott, átszőtt, majd rabul ejtett. Egy borász munkája a problémamegoldás, ami az alkotói kreatív folyamatot veszi körül. A legfontosabb feladat azt a minőséget a lehető legjobban megtartani, ami a szüret pillanatában a szőlőszemekben rejtőzik. Mert ettől a ponttól minden lépés módosítja az élményt, és ha kiváló a borász, akkor ezt az élményt nagyon mélyen tudja visszaadni a fogyasztónak."