Visszafogott illat, elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, mineralitással és enyhe tűzkövességgel. Pohárban déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség a torokban.
Alkohol fok: 13%
St. Donát pincészet
A tulajdonos Kovács család a mai birtok alapjait 1994-ben rakta le, de a felmenők szőlővel és borral való kapcsolata jóval korábbi eredetű. A család apai ága közel kétszáz éve csopaki, míg anyai ágon a Káli-medencéhez kötődik. Mindkét vonal hozta magával a szőlő és bor szeretetét, valamint a borkészítés hagyományát. Az új generációt jelentő három testvér közül Tamás vezeti a pincészetet és az éttermet.
Területeink Csopakon, Tihanyban és a káli Fekete-hegyen találhatók. Mindhárom balatoni termőhely sajátos mikroklímával és geológiával rendelkezik. Az eltérő fekvés és a Balatontól mért távolság mellett markánsan különbözőek a dűlőkben található talajok is, melyek nagyban befolyásolják a borok karakterét.
Az emberi léptékű 15 hektáros birtokméret lehetőséget ad arra, hogy a szőlőművelést teljes egészében magunk végezzük, és komoly hangsúlyt fektessünk a hozamkorlátozásra is. Csopak mellett Tihanyban, valamint a Káli-medencében, a Fekete-hegy legjobb fekvéseiben művelünk szőlőt, és kizárólag a borvidék hagyományainak megfelelő fajtákkal dolgozunk.
A területek változatos fekvése és talaja segíti a minőségi törekvéseinket, ahogy az is, hogy kizárólag saját szőlőt dolgozunk fel, és a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Területeink nagy részén a Hungária Öko Garancia által 763866-os lajstromszámon regisztrált, ellenőrzött ökológiai gazdálkodást folytatunk.