MAGENTA DELI
Rendelj 2024.05.20-ig minimum egy üveg bort, és mi megajándékozunk egy prémium Grissinivel! Részletek a blogon!
  • Kategóriák
  • Italok
  • Alkoholos italok
  • Édességek
  • Snack-ek
  • Tartós élelmiszerek
  • Alapanyagok
  • Ajándék ötletek

A kosarad üres

0

Gyere velünk a Villányi borvidékre, a Sauska és Riczu borok hazájába

2024-05-06

Villány, ez a csodálatos borvidék, Magyarország déli részén bújik meg, ahol a napfény és a szőlősorok ölelkezése páratlan borok születését ígéri. E táj nem csupán a természet ajándéka, hanem a borászok műhelye is, ahol a történelem és a modern technológiák keverednek. Itt található két különleges borászat, a Sauska és a Riczu, melyek borai messze földön híresek.

A Villányi borvidék

Villányt a borászat szentélyeként tartják számon, ahol a submediterrán éghajlat és a meszes, löszös talaj egyedülálló körülményeket teremt. A villányi borok, mint a rubintos vörösek és mély aromájú fehérek, a terroir gazdag palettáját mutatják be. A karakteres, testes borok, melyekben a gyümölcsösség és fűszeresség tökéletes harmóniát alkot, igazi kuriózumai a magyar borvilágnak.

Sauska pincészet: a világfajta szőlők és borok magyar otthona

A Sauska Pincészet Villányban és Tokajban is jelen van, ahol a nemzetközi és helyi szőlőfajták egyedi keverékét alkalmazzák. Krisztián és Péter, a Sauska alapítói, hiszik, hogy a hagyományok újraértelmezése forradalmi újítás lehet. Kiemelt boruk, a Sauska Villányi Franc Siklós, a siklósi terület magasabb mineralitását ötvözi a Cabernet Franc gyümölcsös testével, ami a bor kifinomultságát és hosszú érlelési potenciálját biztosítja.

9 900 Ft
- 1 +
7 900 Ft
- 1 +
7 900 Ft
- 1 +
11 500 Ft
- 1 +

Riczu borok: kézműves borászat a modern korban

Riczu Tamás borászata, amely szintén a Villányi Borvidéken helyezkedik el, a környezetbarát művelésre és a kézműves borászati technikákra helyez nagy hangsúlyt. A borászat szőlőtermesztése vegyszermentes, és borai, mint a Riczu Kékfrankos, a helyi terroir gazdag ásványosságát és a szőlőfajta karakteres jegyeit hozzák elő. Ezek a borok a modern magyar borászat kiválóságát képviselik, melyeket a bor szerelmesei szívesen fedeznek fel.

6 900 Ft
- 1 +
7 990 Ft
- 1 +
Nincs készleten
7 990 Ft

A borok és a gasztronómia találkozása - avagy milyen ételekhez illenek a villányi borok?

A Sauska és a Riczu borok remekül illeszkednek a magyar és nemzetközi konyha különböző fogásaihoz. Legyen szó egy erőteljes Villányi Franc-ról vagy egy elegáns Kékfrankosról, ezek a borok kiválóan kiegészítik a vadételeket, gombás fogásokat és a jellegzetes magyar pörköltek ízvilágát.

Borturizmus

Villány borvidéke bővelkedik a borászati és kulturális programokban, így a Sauska és Riczu pincészetek rendszeres látogatása mellett számos borfesztivál és gasztronómiai esemény várja az idelátogatókat. Ezek a programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a látogatók mélyebben megismerjék a helyi borászati hagyományokat és a kiváló minőségű villányi borokat.

Mi nem tudunk elutaztatni téged Villányba, de Villányt el tudjuk vinni az otthonodba. Ismerd meg a legjobb villányi borainkat!

A villányi borvidék izgalmas utazásra invitálja a borok és a kultúra szerelmeseit. A Sauska és Riczu pincészetek, mint a modern magyar borászat meghatározó szereplői, kiváló kaput nyitnak a borok e különleges világába. Akit egyszer magával ragad Villány bűvköre, az újra és újra visszatér, hogy felfedezze e borvidék kincseit. Engedd, hogy otthonodba szállítsuk a legexkluzívabb borokat: fedezd fel borkínálatunkat!